Competenties in de Accountancy-branche

Voor de accountancy-markt hebben wij een dashboard gemaakt dat inzicht geeft in het aantal vacatures per regio, de gevraagde competenties per regio en de opleidingseisen van de relevante opleidingen. Aanleiding hiervoor zijn de diverse ontwikkelingen in deze branche die vragen om een ander werknemersprofiel. Ook maakt het dashboard zichtbaar of de betreffende arbeidsmarkt ruim of krap is en hoeveel relevante studenten er per regio instromen.

Accountancy- & administratiekantoren kunnen vervolgens aan dit dashboard hun eigen functie- of vacatureprofiel koppelen, waardoor een benchmark gemaakt kan worden met andere bedrijven, regio’s, opleidingen of branches.

Op basis van dit dashboard komt Humaniaqs binnenkort met een publicatie waarin de bevindingen over de gevraagde en aangeboden competenties in de Accountancy-branche verder zal worden toegelicht. Een tipje van de sluier is dat het meer klantgericht werken in deze branche meer en meer door bedrijven wordt onderkend en gevraagd, maar dat dat zeker nog niet in alle arbeidsmarktregio’s het geval is.

Voorinschrijven voor deze publicatie?